Πολιτική Κρατήσεων

Πραγματοποιώντας μια κράτηση, δηλώνετε πλήρη γνώση και ανεπιφύλακτη αποδοχή των πολιτικών διαμονής, κρατήσεων, πληρωμής και ακύρωσης του ξενοδοχείου επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων «Nontas Home». Οι όροι και οι προϋποθέσεις που περιγράφονται παρακάτω ισχύουν για όλες τις κρατήσεις που γίνονται online μέσω της ιστοσελίδας www.nontashome.gr και www.nontashomes.gr καθώς και για τηλεφωνικές κρατήσεις ή κρατήσεις μέσω fax.
Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω όρους κρατήσεων και ακυρώσεων για την αποφυγή προβλημάτων κατά την διαδικασία της κράτησης ή κατά την διάρκεια της διαμονής σας.

1. Κρατήσεις

Όλες οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ευρώ, ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα και ανά διανυκτέρευση, συμπεριλαμβανομένου πρωινού. Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν όλους τους νόμιμους φόρους, Φ.Π.Α. και τον νέου «Ειδικού Φόρου Διαμονής»(Νόμος 4389/2016, Άρθρο 53), που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2018.
Οι προσφορές ισχύουν ανάλογα με την διαθεσιμότητα και δεν συνδυάζονται με άλλες προσφορές.

2. Εξασφάλιση Κρατήσεων

Για την επιβεβαίωση της κράτησής σας θα πρέπει να γίνει πληρωμή προκαταβολής ίσης με το 25% της συνολικής αξίας της διαμονής σας, με ελάχιστο ποσό κατάθεσης το κόστος της μίας (1) διανυκτέρευσης, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό («Κανονισμός σχέσεων ξενοδόχων – πελατών», Απόφαση Γ.Γ. ΕΟΤ αρ. 535813/79) του Υπουργείου Τουρισμού και τον νόμο Ν. 1652/86 (άρθρ.8 και άρθρ.9).
Για να προχωρήσετε στην πληρωμή της προκαταβολής της κράτησης θα πρέπει πρώτα να λάβετε ΜΟΝΟ ΓΡΑΠΤΗ επιβεβαίωση μέσω e-mail από το «Nontas Home» προκειμένω να επιβεβαιωθεί το αίτημα της κράτηση σας.
Η κατάθεση της προκαταβολής πρέπει να γίνεται εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) εργάσιμων ημερών από την αποστολή από το διεύθυνση του ξενοδοχείου του σχετικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία πληρωμής).
Σε περίπτωση που η προκαταβολή δεν καταβληθεί μέσα στο χρονικό διάστημα που έχει συμφωνηθεί, η κράτηση θεωρείται άκυρη και τα δωμάτια χαρακτηρίζονται διαθέσιμα προς ενοικίαση.
Το δωμάτιο σας θεωρείται κρατημένο αφού γίνει επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας και της κατάθεσης της προκαταβολής για την διαμονής σας ή της επιβεβαίωσης της πληρωμής της συνολικής αξίας της κράτησης και λάβετε γραπτώς (με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), fax ή ηλεκτρονικό γραπτό μήνυμα) την σχετική επιβεβαίωση της κράτησης.
Μόλις γίνει η καταβολή του ποσού, παρακαλείσθε είτε να μας ενημερώσετε το συντομότερο μέσω του ειδικού email : reservations@nontashome.gr, ή να μας στείλετε την απόδειξη κατάθεσης μέσω fax στον αριθμό: (+30) 26450 99451

3. Προκαταβολή και Πληρωμές

Μπορείτε να κάνετε την κράτηση σας, αποστέλλοντας το ποσό της προκαταβολής, μέσω του παρακάτω τραπεζικού λογαριασμού:

Τράπεζα: Τράπεζα Πειραιώς
Όνομα Δικαιούχου Λογαριασμού: Καρύδη Διονυσία Επαμεινώνδα
ΙΒΑΝ (Τραπ.Λογαριασμού): GR75 0172 0670 0050 6705 8294 719
SWIFT CODE (BIC): PIRBGRAA

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήστε την διαδικασία της online κράτησης με την χρέωση χρεωστικής κάρτας ή πιστωτικής κάρτας (δεχόμαστε VISA, MASTERCARD, VISA ELECTRON, MAESTRO, και AMERICAN EXPRESS), την άμεση πληρωμή με την χρήση λογαριασμού PayPal ή την ηλεκτρονική αποστολή χρημάτων μέσω WESTERN UNION και MONEYGRAM.

(Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους «Τρόπους πληρωμής» παρακαλώ πατήστε εδώ).

Αντίγραφο της απόδειξης της κατάθεσης (καταθετήριο) πρέπει να σταλεί στο ξενοδοχείο (μέσω email ή fax) το αργότερο σε τρεις (3) ημέρες από το αίτημα κράτησης, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής της προκαταβολής ή της αξίας της διαμονής.
Το ξενοδοχείο έχει το δικαίωμα κατά τη λήψη μιας εισερχόμενης κράτησης να προ-εγκρίνει την πιστωτική κάρτα, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μια κράτηση, εάν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας δεν είναι έγκυρα.
Με την άφιξή σας στην Υποδοχή (Reception) του «Nontas Home» γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων, επιβεβαίωση της κράτησης και προέγκριση του συνόλου της κράτησης στην πιστωτική σας κάρτα.
Η πλήρη εξόφληση του ποσού της διαμονής σας πραγματοποιείται κατά την άφιξή σας, ή κατά τη διάρκεια της παραμονής σας (κατόπιν συνεννόησης).
Με την πλήρη εξόφληση της αξίας της διαμονής σας θα γίνετε και η έκδοση του νομίμου παραστατικού (απόδειξης ή τιμολογίου) από το λογιστήριο ή το ταμείο της επιχείρησης.
Αν επιθυμείτε την έκδοση τιμολογίου για τη διαμονή σας, οφείλετε να ενημερώσετε το ξενοδοχείο κατά την άφιξη σας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, που προβλέπει η ελληνική φορολογική νομοθεσία.
Για κρατήσεις με μη-επιστρέψιμη (non-refundable) προκαταβολή, εφόσον προβλέπεται από τους όρους της προσφοράς ή τους όρους και τις προϋποθέσεις της κράτησης συγκεκριμένης κατηγορίας, ολόκληρο το ποσό της κράτησης χρεώνεται ταυτόχρονα με την επιβεβαίωση της κράτησης, ενώ στην συνέχεια και ως την άφιξη (check-in) δεν επιτρέπονται τροποποιήσεις χωρίς την έγκριση της διεύθυνσης του ξενοδοχείου.

4. Αποζημίωση για αλλαγή διάρκειας διαμονής

Κατά την άφιξή σας, επιβεβαιώνουμε την ημερομηνία αναχώρησης που έχει συμφωνηθεί. Οι τιμές που έχουν τεθεί, εξαρτώνται από την ημερομηνία της κράτησής σας και τη διάρκεια της παραμονής.

α) Πρώιμης αναχώρηση
Σε περίπτωση που αποφασίσετε να αναχωρήσετε νωρίτερα από το διάστημα που έχει συμφωνηθεί, χρεώνεστε με αποζημίωση λόγω πρώιμης αναχώρησης η οποία ισούται με το 50% της ημερήσιας τιμής δωματίου που είχε συμφωνηθεί για τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που ακυρώνονται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία («Κανονισμός σχέσεων ξενοδόχων – πελατών», Απόφαση Γ.Γ. ΕΟΤ αρ. 535813/79, Νόμος Ν. 1652/86).

β) Παράταση διαμονής
Σε περίπτωση παραμονής πέρα από την ώρα αυτή (και μόνον μετά από συνεννόηση σας με την ρεσεψιόν) και μέχρι τις 18:00 κατόπιν διαθεσιμότητας προϋποθέτει την καταβολή του 50% της αξίας της ημερήσιας διαμονής, ενώ για παραμονή πέρα από τις 18:00, απαιτείται η χρέωση ολόκληρης της αξίας της διαμονής της ημέρας αυτή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία («Κανονισμός σχέσεων ξενοδόχων – πελατών», Απόφαση Γ.Γ. ΕΟΤ αρ. 535813/79, Νόμος Ν. 1652/86).

5. Αποζημίωση μη εμφάνισης

Για περιπτώσεις μη εμφάνισης και όταν η κράτηση έχει εξασφαλιστεί μέσω προκαταβολής, το δωμάτιο παραμένει στη διάθεση σας μέχρι την επόμενη μέρα της προγραμματισμένης άφιξης και μέχρι την ώρα αναχώρησης που ισχύει από το ξενοδοχείο. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, υποχρεούστε σε αποζημίωση που ισούται με το μισό του μισθώματος όλων των υπολοίπων ημερών (αφαιρούμενης της προκαταβολής που έχετε καταβάλει). Εξαίρεση στα παραπάνω αποτελούν περιπτώσεις ανωτέρας βίας, που πρέπει να αποδεικνύονται με αδιάσειστα γεγονότα ή αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

6. Πολιτική Παιδιών

Όλα τα παιδιά που διαμένουν στο ξενοδοχείο πρέπει να συνοδεύονται και να βρίσκονται υπό την συνεχή επίβλεψη ενηλίκου.
Δεν υπάρχουν χρεώσεις δωματίου για βρέφη και παιδιά κάτω των 2 ετών τα οποία διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς ή κηδεμόνες τους χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα κρεβάτια.
Παιδικό κρεβατάκι ή βρεφική κούνια παρέχονται δωρεάν κατόπιν αιτήματος και σχετικής επιβεβαίωσης από την διεύθυνση του «Nontas Home», ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

7. Κατοικίδια

Το ξενοδοχείο μας δεν δέχεται κατοικίδια ζώα, σύμφωνα με τον «Κανονισμός σχέσεων ξενοδόχων – πελατών» (Απόφαση Γ.Γ. ΕΟΤ αρ. 535813/79) του Υπουργείου Τουρισμού.
Σε περίπτωση που θα ταξιδέψετε με συνοδεία κατοικίδιων ζώων, παρακαλούμε όπως μας ειδοποιήσετε έγκαιρα. Αν το κατοικίδιό σας προκαλεί όχληση στους άλλους επισκέπτες, θα σας ζητήσουμε να αποχωρήσετε.

8. Πολιτική Καπνίσματος

Το κάπνισμα απαγορεύεται εντός όλων των δωματίων καθώς και σε όλους τους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου.

9. Συμπεριφορά πελατών

Οι πελάτες παρακαλούνται να μην προκαλούν όχληση, να συμπεριφέρονται κόσμια, καθώς και να σέβονται τους άλλους ενοίκους και το προσωπικό του ξενοδοχείου. Επίσης, όλοι οι ένοικοι οφείλουν να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς του ξενοδοχείου, ενώ το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την πρόσβαση ή να εκδιώξει με κάθε επιφύλαξη οποιοδήποτε άτομο, η συμπεριφορά του οποίου θεωρείται παραβατική, υβριστική ή επιλήψιμη. Σε αυτήν την περίπτωση, το ξενοδοχείο δεν υποχρεούται να καταβάλει καμία αποζημίωση.

10. Ζημιές και Φθορές Δωματίου

Σε περίπτωση φθοράς δωματίου ή άλλης περιουσίας που οφείλεται σε δόλο, βούληση ή αμέλεια, το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε χρέωση του ποσού της ζημίας που υπέστη, συμπεριλαμβανομένης της ζημίας λόγω διακοπής των δραστηριοτήτων, στην πιστωτική/ χρεωστική κάρτα του εγγεγραμμένου πελάτη. Στις περιπτώσεις όπου ο πελάτης δεν έχει πληρώσει με πιστωτική κάρτα, αλλά με μετρητά ή άλλο τρόπο, το ξενοδοχείο θα απαιτήσει την άμεση καταβολή του ποσού της ζημίας που υπέστη από τον πελάτη άλλως επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του.

11. Εφαρμοστέο Δίκαιο

Οι παρόντες όροι διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο και αρμόδια για την επίλυση κάθε τυχόν διαφοράς που ανακύπτει από αυτούς είναι αποκλειστικά τα δικαστήρια των Αθηνών.

12. Λοιποί Όροι

α) Προσθήκη κλίνης
Η προσθήκη μιας επί πλέον κλίνης σε μονόκλινο ή δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο προσαυξάνει την τιμή της κράτησης του δωματίου κατά 20%, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία και τον κανονισμό του ΕΟΤ.

β) Ώρες Άφιξης και Αναχώρησης
Οι ώρες υποδοχής των φιλοξενουμένων-πελατών στο ξενοδοχείου επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων «Nontas Home» έχουν καθοριστεί ως εξής:

Ώρες Εισαγωγής (Check-In)
Η ώρα της εισαγωγής στους χώρους ξεκινά στις 14:00 και ολοκληρώνεται στις 18:00. H ημέρα της άφιξης υπολογίζεται ολόκληρη ως προς το ενοίκιο, ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης.

Ώρες Αναχώρησης (Check-Out)
Η αναχώρηση από τους χώρους πρέπει να έχει γίνει από τις 08:00 μέχρι τις 11:00. Μέχρι τις 11:00 δεν απαιτείται οποιαδήποτε καταβολή ενοικίου. Κάθε παράταση αναχώρησης (check out) χρεώνεται με τις νόμιμες επιβαρύνσεις, όπως προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία και τους κανονισμούς του ΕΟΤ.

Πληροφορίες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας ως ταξιδιώτες στην Ελλάδα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ταξιδιωτών στην Ελλάδα, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gnto.gr.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Νέος Φόρος 2018
Σύμφωνα με τον Νόμο 4389/2016 Άρθρο 53 και τις σχετικές εγκυκλίους από το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας επιβάλλεται υποχρεωτικά από 01/01/2018 ειδικός φόρος διαμονής 0,50€, για κάθε διανυκτέρευση ανά δωμάτιο. Ο φόρος αυτός εισπράττεται από το ξενοδοχείο ή την τουριστική επιχείριση κατά την άφιξη με ειδική απόδειξη και αποδίδεται απευθείας στο Ελληνικό Δημόσιο.

elGreek
en_GBEnglish elGreek