Νέα & Ειδήσεις

Πρωινό-στο-Nontas-Homes-στη-Λευκάδα
24 Μαΐ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ: Παραδοσιακό και Σύγχρονο

Υλικά εποχής, χειροποίητα προϊόντα και αυθεντικά νόστιμες γεύσεις: αυτή είναι η μοναδική συνταγή του ελληνικού παραδοσιακού πρωινού. Παραδοσιακά, στα χωριά της Ελλάδας, το πρωί κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες ζωικών λιπαρών για να αντέξουν τον κάματο της μέρας, και αυτό, που σήμερα θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας, ήταν το πιο θρεπτικό. Για παράδειγμα, στα Χανιά το «παραδοσιακό πρωινό» ήταν αυγά με στάκα, για να τους κρατήσει όλη τη μέρα, ενώ στην Ήπειρο και τη Μακεδονία πίτες με τυριά και βούτυρο.

Ένα γενναιόδωρο κομμάτι ζυμωτό ψωμί με μερικές ελιές, τυλιγμένο σε ένα καθαρό μαντήλι, που κουβαλούσαν μαζί τους στους αγρούς ή στις δουλειές της πόλης, αποτελούσε το κολατσιό. Σήμερα, έχοντας ανακαλύψει τον πλούτο της ελληνικής διατροφής και την πολυτέλεια του φρεσκοκομμένου, του χειροποίητου, του αυθεντικά νόστιμου, το πρωινό έχει αλλάξει για τους Έλληνες. Στις ξενοδοχειακές μονάδες, χαρείτε ένα αλλιώτικο ξύπνημα: το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό σάς περιμένει να το απολαύσετε.

Ηπειρώτικες πίτες με χειροποίητο φύλλο γεμισμένες με υλικά εποχής, όπως η γαλατόπιτα και η σπανακόπιτα, ένα καλό κομμάτι τυρί νησιωτικής τεχνοτροπίας ή βουνίσιο που μοσχοβολάει γάλα, ανθότυρο, κασέρι ή γραβιέρα, δυναμωτικό ταχίνι και καλό μέλι, κάποιο εκλεκτό αλλαντικό της Πελοποννήσου ή της Μακεδονίας, καγιανά με φρέσκια ντομάτα – μια πανδαισία χρωματική από κόκκινες, ροδαλές ντομάτες και φρέσκα αυγά – ή την ανδριώτικη φρουτάλια, αφράτη με ή χωρίς λουκάνικα, φρέσκος χυμός πορτοκαλιού από τα φημισμένα εσπεριδοειδή της Λακωνίας, τσάι από τον Ταΰγετο ή τη Θεσπρωτία, μαρμελάδα της στιγμής από τα ζουμερά φρούτα του κήπου. Αξέχαστο ελληνικό πρωινό – το ιδανικότερο ξεκίνημα στη μέρα σας: τόσο δυναμωτικό για να εξερευνήσετε παραλίες και δάση, όσο και χορταστικό για να σας κρατήσει μέχρι το πρώτο ούζο του μεσημεριού. Απολαύστε τις τοπικές γεύσεις κάθε πρωί…

Σχόλια

elGreek
en_GBEnglish elGreek