Νέα & Ειδήσεις

THE TELEGRAPH - LEFKADA one of the best islands to visit
13 Ιούν

The Telegraph: Ποιό είναι το τέλειο ελληνικό νησί για την οικογένειά σου;

Οι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι της Βρετανικής εφημερίδας “The Telegraph” επέλεξαν τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για οικογενειακές διακοπές για το καλοκαίρι του 2018*, σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάθε οικογένειας και με βάση τι έχει να προσφέρει το κάθε νησί ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός στους επισκέπτες του. Η Λευκάδα βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα με τις 10 κορυφαίες επιλογές, καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η επιλογή των καλύτερων ελληνικών νησιών για τις διακοπές του 2018 για οικογένειες έγινε σύμφωνα με πολλαπλά κριτήρια, “ανεξάρτητα αν τα παιδιά μιας οικογένειας προτιμούν αμμουδιές, έντονη δράση με θαλάσσια σπορ, άγρια φυσική ομορφιά, πολιτιστικά μνημεία και ιστορικά αξιοθέατα”. Η Λευκάδα κατατάχθηκε στην 6η θέση λόγω της γεωγραφικής της θέσης, στα καταγάλανα νερά του Ιονίου και στην ιδιαίτερη τοπογραφία της.

Χαρακτηρίζεται επίσης ως “ο κορυφαίος προορισμός για θαλάσσια σπορ στην Ελλάδα”!
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο κόλπος της Βασιλικής είναι ένα εξαιρετικό σημείο για windsurfing και για καγιάκ, και ο Μύλος (γνωστός και Άγιος Ιωάννης) κοντά στην πόλη της Λευκάδας, για kite-surfing. Ειδική αναφορά γίνεται και στις “εκπληκτικές παραλίες των δυτικών ακτών της Λευκάδας”, όπως “το Κάθισμα και το Πόρτο Κατσίκι, το οποίο άνοιξε και πάλι για το κοινό μετά τις ζημιές που είχε υποστεί από τον σεισμό του Νοεμβρίου του 2015” και είναι παραλία “must” για κάθε επισκέπτη. Τέλος, τονίζεται ότι η Λευκάδα είναι η καλύτερη επιλογή για “θαλάσσια σπορ για παιδιά και εφήβους”. Την κορυφή της σχετικής λίστας με τους Top10 ελληνικούς προορισμούς για την οικογένεια, κατέλαβε, σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, το νησί της Ρόδου.

* Link: https://www.telegraph.co.uk/travel/family-holidays/the-best-family-friendly-islands-in-greece/

Σχόλια

elGreek
en_GBEnglish elGreek